Nieuws

Oponthoud voor Budel in Global Ocean Race

Nico Budel heeft na slechts veertien uur varen in de tweede etappe van de Global Ocean Race zijn mast gebroken. De 72-jarige Budel zeilt de dual-handed race samen met zijn zoon Frans op Open 40 Second Hayai.

17:07

Vader en zoon Budel zijn ongedeerd en zonder hulp teruggekeerd naar Kaapstad. Het duo zeilde op dertig mijl uit de kust toen de verstaging het midden in de nacht begaf. “We waren net overstag gegaan”, zegt de 41-jarige Frans Budel na terugkomst in Kaapstad. “Ik stond op het punt om de bakstag los te maken en toen klonk er een enorme knal. De mast ging overboord en brak in twee stukken. We wilden de zeilen en het tuig nog redden, maar de mast dreigde de romp lek te stoten. Toen hebben we het tuig gekapt.”

Een dag voor de start van de tweede etappe was de boot te water gelaten na vervanging van de kielbouten.  

In de vorige editie van de race in 2008 moest Budel ook opgeven in de tweede etappe, nadat hij problemen had gekregen met zijn kiel. Toen werd hij gered door een vrachtschip. Budel en zoon hadden Kaap de Goede Hoop nog niet gerond. De tweede etappe van de race rond de wereld voert de deelnemers naar Wellington, Nieuw-Zeeland.

 

De race is te volgen via www.globaloceanrace.com

 

Foto: JRENEDO/GOR 2011-2012

(MvS)

 

Last modified: 1 december 2011
Sluiten