Nieuws

Op naar de Tour de France

Het vanUden TUDelft Zeilteam begint aan zijn tweede campagnejaar. In juli starten de Delftse studenten opnieuw in de Tour de France à la Voile.

13:14

Het vanUden TUDelft Zeilteam begint aan zijn tweede campagnejaar. In juli starten de Delftse studenten opnieuw in de Tour de France à la Voile. Ze hopen het studentenklassement te winnen, waarin ze vorig jaar vierde werden.
 “Drie keer is scheepsrecht,” zegt tacticus en trimmer Gert van der Heijden. Hij doelt op het feit dat Delft Challenge voor de derde keer meedoet aan de Tour en het nu hun tijd is om te winnen. In 2004 nam de Nederlandse studentenboot voor het eerst deel, waarna vorig seizoen de driejarige campagne onder de naam vanUden TUDelft tot stand kwam. Van der Heijden: “We hebben in 2005 een goed team gevormd, waarmee we grotendeels verder gaan.” Er zijn slechts twee bemanningswissels. Sander Speet en Jur Gaarlandt verlieten het team. Wouter Verbraak (zes offshores) en Stijn Nauta komen aan boord. Van der Heijden over hun voorbereidingen: “Bij de inshores konden we goed meekomen, maar in de offshores kwamen we nog tekort. Daarom trainen we daar nu specifiek op, dus veel zeilwissels en ruimwindse koersen. Dat doen we met wisselende bemanningen, want onze kracht was dat we in alle samenstellingen hard bleven gaan.”


De Tour de France à la Voile langs de Franse Atlantische en Mediterrane kust bestaat uit in totaal 37 korte baan- en langeafstandsraces. De vloot van professionele, amateur- en studententeams legt gedurende de maand juli bijna duizend zeemijlen af. De deelnemers varen vanaf Duinkerken in twaalf etappes door het Kanaal, de Golf van Biskaje en de Middellandse Zee naar de finishplaats Hyères. Na de eerste acht offshores etappes gaat het wedstrijdveld bij Royan op transport naar Saint-Cyprien aan de Middellandse Zee voor het tweede deel van de Tour de France à la Voile.


 

Last modified: 7 september 2006
Sluiten