Nieuws

Onfortuinlijke Belg komt aan in Kaapstad

Eindelijk is Christophe Bullens aangekomen in Kaapstad. Ondanks alle tegenslagen zeilde de Belg op 6 december over de finish van de eerste etappe in de Velux 5 Oceans.

21:07

“Ik had veel problemen onderweg, dus ik deed er iets langer over om in Kaapstad te komen, maar ik ben er nu,” zei de 49-jarige Bullens vlak na aankomst. “Het grootzeil gaf veel problemen en dat is toch de motor van de boot. Ook kreeg ik veel water in de boot. Al mijn elektronica werkt niet meer, dus ik had ook problemen met de stuurautomaat.”

 

Bij aankomst in de haven van Kaapstad wachtte Bullens een warm onthaal van zijn vriendin en het toegestroomde publiek, waaronder de vier andere deelnemers aan de race, die al geruime tijd in Kaapstad aanwezig zijn.

Moeilijk 

“Dit is de moeilijkste race die ik ooit heb gevaren. Ik heb drie dagen niet geslapen, maar ik ben in orde en klaar voor de voorbereidingen voor zondag”, zegt Bullens. Hij heeft tot zondag de tijd om de schades aan zijn boot te repareren, dan begint de tweede etappe van de race, die de deelnemers richting Nieuw-Zeeland voert.

Geest 

Initiatiefnemer van de Velux 5 Oceans, Sir Robin Knox-Johnston prijst de vasthoudendheid van Bullens en de duurzaamheid van de Eco 60-klasse. “Christophe Bullens heeft laten zien dat deze race de ultieme uitdaging voor solozeilers is. Het doet goed om te zien dat alle vijf de Eco 60’s zijn gefinisht in Kaapstad. Dat laat zien dat deze boten zowel veilig als sterk zijn. Ik weet zeker dat iedereen in de geest van deze race handelt en Christophe zal helpen om op tijd klaar te zijn voor de start aanstaande zondag.”

 

Kijk voor meer informatie op www.velux5oceans.com

 

Foto’s: Ainhoa Sanchez/w-w-i.com

(MvS)

 

Last modified: 9 december 2010
Sluiten