Nieuws

Ocean Race naar Nederland

De Volvo Ocean Race doet in juni Nederland aan. Het gaat om een bliksembezoek.

17:38

Naar verwachting op 9 juni zullen de boten voor de kust van Hoek van Holland een wedstrijdje tegen elkaar varen. Op de route van het Ierse Galway naar het Zweedse Marstrand, de achtste van in totaal tien etappes, wordt een boeienronding georganiseerd. Alle deelnemende boten zullen tegen elkaar strijden in een wedstrijd van ongeveer twintig minuten rond twee boeien.

 

De boeien liggen zo dicht bij het strand dat de wedstrijd vanaf het strand te volgen is. De winnende bemanning krijgt een extra prijs.

 

Op het moment leidt Puma de dans in de monsteretappe naar Rio de Janeiro. De vloot heeft nog bijna 7.000 mijl te gaan. De boten kiezen voor verschillende tactieken. Vooral Ericsson III kiest een opvallende route, door ter hoogte van Nieuw-Zeeland veel eerder dan de andere boten uit te wijken naar het noordoosten. De jonge navigator van III, Aksel Magdahl (foto), is de enige die durft te kiezen voor een noordelijke route om een wachtend hogedrukgebied te ontlopen.

 

Alle andere schepen kiezen voor een zuidwestelijke route, om pas later naar het oosten af te buigen om daar de scoring gates te passeren. Het is voor het eerst deze etappe, of misschien wel deze race, dat we een dermate afwijkende en avontuurlijke manoeuvre zien.

 

Benieuwd hoe het uitpakt? Volg het via www.volvooceanrace.org

Last modified: 4 maart 2009
Sluiten