Nieuws

Nu 1000, straks 4000 mijl

Christa ten Brinke is begonnen aan haar 1000 mijl lange kwalificatietraject om mee te mogen doen aan de Mini Transat van 2011. Als ze de tocht met goed gevolg afsluit en eind december een startbewijs bemachtigt, is ze de eerste Nederlandse vrouw die dat is gelukt.

15:20

Afgelopen dinsdagochtend vertrok de 38-jarige Christa Ten Brinke in haar eentje vanuit het Franse Douarnenez naar het noorden. De 1000 mijl lange tocht voert haar 6,5 meter lange mini Black & Brain langs de Scillies naar een merkteken onder de Ierse kust, bij Conninbeg. Daarna zeilt ze terug zuidwaarts om Ile de Ré te ronden en vervolgens weer terug naar Douarnenez.

Eerste
De tocht is een verplicht onderdeel van de uitgebreide lijst kwalificatie-eisen om mee te doen aan de tweejaarlijkse Mini Transat, een solorace over ruim 4000 mijl van La Rochelle in Frankrijk naar Salvador de Bahia in Brazilië. Aan een andere belangrijke eis, 2000 mijl op je mini in wedstrijdverband varen, voldoet ze al. Als Ten Brinke deze 1000-mijls tocht volbrengt, staat niets haar meer in de weg om toegelaten te worden tot het selecte keurkorps van solisten dat op kleine racers de Atlantische Oceaan trotseert. In december, op de Parijse bootshow Salon Nautique worden de startbewijzen verdeeld. Bemachtigt ze er een, dan is ze de eerste Nederlandse vrouw die dit is gelukt.

Aankomen
Op dit moment zeilt Black & Brain halverwege de Keltische Zee. De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn niet om van in paniek te raken: rustig weer, 5 tot 10 knopen wind uit het westen, later krimpend naar zuidwest. Snel gaat het dus niet, maar dat is niet belangrijk. De boel heel houden en aankomen, daar is het haar om te doen.

Volg de vorderingen van Christa ten Brinke via haar website www.pro3oc.nl. Daar staat ook een link naar een tracker.

(Foto: www.pro3oc.nl)

Last modified: 24 juni 2010
Sluiten