Nieuws

NSR 2003 grootste ooit

Tijdens het lange pinksterweekeinde wordt sinds mensenheugenis de North Sea Regatta gezeild vanuit Scheveningen. Dit jaar streden maar liefst 2500 zeilers uit 6 landen aan boord van 400 boten om de hoofdprijzen in 22 klassen.

11:54

Tijdens het lange pinksterweekeinde wordt sinds mensenheugenis de North Sea Regatta gezeild vanuit Scheveningen. Dit jaar streden maar liefst 2500 zeilers uit 6 landen aan boord van 400 boten om de hoofdprijzen in 22 klassen.


Professionals en amateurs, grote Swans en kleine Stars, afgelopen weekend hadden ze allemaal iets gemeen: ze leken in Caribische sferen verzeild geraakt. De jaarlijkse North Sea Regatta werd onder welhaast ideale omstandigheden gevaren. Overdag de longen uit het lijf zeilen op de Noordzee, ‘s middags een koud biertje drinken in de haven en genieten van de zonnig getinte klanken van samba-bandjes. Alleen zondag verstoorde de voorspelling van een mogelijk heftige onweersbui even de wedstrijdplanning.


In IMS 1 was Peter de Ridders Checkmate 3 oppermachtig. Hij versloeg met zijn familieboot met overmacht de semi-profploeg van Holmatro, die tweede werd. Carolijn Brouwer trimde het grootzeil van de grootste boot van de vloot, de Belgische Aqua Equinox, een Swan 56.
In de zeer strijdlustige IMS 2-klasse was Gerard Verduyns Xiphias te sterk voor de rest.


Voor het eerst is er dit jaar ook de prijs uitgereikt voor de beste winnaar van een van de 22 klassen. Die hoofdprijs met de naam North Sea Regatta Super Trophee ging dit jaar naar Xiphias aangezien dit team de winnaar was in het volgens de organisatie sterkst bezette veld met de meeste en meest geduchte tegenstanders.


Kijk voor alle uitslagen en veel foto’s op http://www.nsr.nl/.

Last modified: 10 juni 2003
Sluiten