Nieuws

North Sea Regatta 2002 begint met traditionele Vuurschepenrace

Als opwarmertje voor de kortebaanwedstrijden van de North Sea Regatta komend Pinksterweekeinde, werden er de afgelopen dagen twee wedstrijden over wat langere afstand gevaren: de Vuurschepenrace en de North Sea Race...

14:55

Vanaf aanstaande vrijdag varen nationale en internationale prof- en gelegenheidsbemanningen om de eer op de korte baan voor de kust van Scheveningen. Vorig jaar was de inzet nog het Nederlands kampioenschap, maar dat is dit jaar niet meer. Desondanks blijft de North Sea Regatta, met naar schatting 450 deelnemende grotere en kleinere boten, voor velen hét hoogtepunt voor wedstrijdzeilend Nederland.

Als opwarmertje voor de kortebaanwedstrijden van de North Sea Regatta komend Pinksterweekeinde, werden er de afgelopen dagen twee wedstrijden over wat langere afstand gevaren: de Vuurschepenrace en de North Sea Race.

Afgelopen dinsdag startten 52 schepen voor de kust van Scheveningen voor een tocht van 110 Nm richting Harwich. De Checkmate – Europees kampioen IMS1 – , van schipper De Ridder, was eerder aan de overkant dan het wedstrijdcomité: terwijl de delegatie van de Scheveningse Jachtclub nog op de ferry zat, pakte Checkmate de line honours in een behoorlijk snelle tijd: 13 uur en 22 minuten.

De race terug, de North Sea Race, verliep wat minder rap. De baan was niet alleen 80 Nm langer, de wind was ook behoorlijk minder. Het veld, bestaande uit de deelnemers aan de Vuurschepenrace aangevuld met een aantal Engelse en Franse deelnemers, zag al direct na de start de 52-voeter Tonnere uitlopen. De racer van eigenaar Piet Vroon finishte dan ook als eerste.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten