Nieuws

Noordzee boven de Wadden gevoelig gebied

Het Nederlandse, Duitse en Deense waddengebied en het aangrenzende zeegebied zijn door de IMO aangewezen als 'PARTICULARLY SENSITIVE SEA AREA'...

09:40

Het Nederlandse, Duitse en Deense waddengebied en het aangrenzende zeegebied zijn aangewezen als ‘PARTICULARLY SENSITIVE SEA AREA’.


De Nederlandse Hydrografische dienst laat met het Bericht aan Zeevarenden nr 102(P) weten dat de Waddenzee en een aangrenzend gedeelte van de Noordzee in het Nederlandse, Duitse en Deense waddengebied sinds 11 oktober 2002 de status van PSSA (Particularly Sensitive Sea Area) hebben. Deze status is verleend door de IMO (Internationale Maritieme Organisatie). Een PSSA is een bijzonder kwetsbaar zeegebied dat speciale bescherming behoeft vanwege zijn gevoeligheid voor schade, veroorzaakt door maritieme activiteiten. Van degenen die in of nabij zo’n gebied varen wordt bijzondere zorgvuldigheid verwacht ter vermijding van zodanige schade. Dat houdt onder meer in dat geen afvalstoffen worden geloost en dat geen schade aan het milieu en de daarin levende organismen wordt toegebracht. De buitengrens van het Nederlandse deel valt samen met de 3-Mijlszonegrens. Aangezien deze grens mede is gebaseerd op droogvallingen, zal wanneer nodig de PSSA-grens overeenkomstig veranderen.


<a target=_blank href=http://www.hydro.nl/pdfs/vbbwk7_03.pdf data-lazy-src=

Last modified: 4 september 2007
Sluiten