Nieuws

NK Max Fun

De Max Fun verzeilde het NK in hetzelfde weekend als het NK Zeezeilen, maar koos Enkhuizen als uitvalsbasis. Er verschenen 21 boten aan de start.

08:29

De Max Fun verzeilde het NK in hetzelfde weekend als het NK Zeezeilen, maar koos Enkhuizen als uitvalsbasis. Er verschenen 21 boten aan de start.
 
De eerste race op vrijdag werd gewonnen door de ploeg van Walter Geurts. Marco van Driel en zijn team schreven race 2 op hun naam. Zaterdag zorgde nieuwkomer Constantijn Weber voor opschudding binnen het Max Fun veld met een geleende boot en twee toppers uit de J22 klasse (Jelle Roos en Jeroen de Boer). Onvoorbereid wist dit team Max my day continu vooraan in het veld mee te varen. Ook de vrouwen van het Olympisch Yngling team -die voor de gelegenheid een boot tot hun beschikking kregen- vielen op door het gemak waarmee zij de handelingen aan boord uitvoerden. En dat na een rondje zeilen op de vooravond van het kampioenschap als voorbereiding. Uiteindelijk bleken de zeileigenschappen van de Max Fun 25 zo compleet anders te zijn dan die van de Yngling, dat zij de bootsnelheid wat lastiger onder controle konden krijgen.
Geurts eindigde zoals hij begonnen was; op de eerste plek. Van Driel werd tweede en Weber derde.


In de Max Fun 35 klasse kwamen slechts vier boten aan de start. Van een officieel kampioenschap was geen sprake. Wat niet wegneemt dat de teams lekkere potten wedstrijdzeilden.
Martijn Snip met de ABN Amro won, voor Rob van der Vlugt (Red Roo). Bas van der Heide stuurde de Who Cares naar plek 3 en Peter Boekestijn (Futuro) sloot de rij.


Met dank aan Marjolein Voogd


Foto's Nicolette Nadorp 

Last modified: 4 september 2007
Sluiten