Nieuws

NK IMS vrijdag van start

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september vindt vanuit Marina Seaport IJmuiden het Versatel Nederlands Kampioenschap Zeezeilen in de IMS-klassen plaats. Op dit moment zijn er 52 boten ingeschreven verdeeld over vier klassen. Dit is het eerste Nederlands Kampioenschap Zeezeilen voor de IMS klassen. Het evenement wordt verzeild...

17:32

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september vindt vanuit Marina Seaport IJmuiden het Versatel Nederlands Kampioenschap Zeezeilen in de IMS-klassen plaats. Op dit moment zijn er 52 boten ingeschreven verdeeld over vier klassen. Dit is het eerste Nederlands Kampioenschap Zeezeilen voor de IMS klassen. Het evenement wordt verzeild.


In de IMS 1 klasse komen bekende zeezeilers aan de start. Zo zal de winnaar van de veertigste 24-uursrace, Janny van der Horst met Borras, alles op alles zetten om ook de nationale titel te winnen. Zij krijgt natuurlijk forse concurrentie van onder meer Harry Amsterdam met Yacht Vision, die tweede werd op de 24-uurs en Peter de Ridder met zijn Checkmate III. Hij behaalde samen met de Holmatro en de Daikin op de Commodore’s Cup een mooie vierde plaats. De Daikin van Maurice van der Heijden verschijnt aan de start in de IMS 2 klasse.


Wedstrijdschema
Op vrijdag 10 september is de eerste start om 10.00 uur en staan er drie korte baanwedstrijden op het programma. Op zaterdag 11 september vinden de middenlange afstandswedstrijden plaats. Voor de IMS 1 een afstandsrace van 60 nm, voor de IMS 2 en 3 is de afstand 40 nm en voor de boten in de IMS 4 klasse is het een wedstrijdbaan van 30 nm. De zeilers moeten op 11 september vroeg uit de veren, want de start staat gepland om 08.00 uur. In de namiddag worden de eerste boten weer terug verwacht in de haven. Op zondag 12 september zijn er voor alle deelnemende boten twee korte baanwedstrijden. De eerste wedstrijd start dan om 10.00 uur.


Prijsuitreiking
Dagelijks zijn er dagprijzen te winnen, die worden verzorgd door Versatel. Op zondag 12 september om 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats.


Organisatie
De organisatie is in handen van de Noordzee Club, het Watersportverbond en Yachtclub Seaport IJmuiden.

Last modified: 10 september 2004
Sluiten