Nieuws

Nicorette wint Sydney Hobart

De nauwelijks 10 knopen wind waarmee Nicorette als eerste de baai van Hobart op Tasmanië binnenvoer vormde een groot contrast met de omstandigheden in de voorgaande twee dagen. De Sydney Hobart race maakte zijn reputatie weer eens helemaal waar. Een zuidwester storm zorgde er voor dat de helft van de 116 vertrokken deelnemers niet aan de finish kwam...

09:55

De nauwelijks 10 knopen wind waarmee Nicorette als eerste de baai van Hobart op Tasmanië binnenvoer vormde een groot contrast met de omstandigheden in de voorgaande twee dagen. De Sydney Hobart race maakte zijn reputatie weer eens helemaal waar. Een zuidwester storm zorgde er voor dat de helft van de 116 vertrokken deelnemers niet aan de finish kwam.
Daaronder waren grote namen als de 98 voeters Konica Minolta en Skandia. De laatste drijft op zijn kop voor de kust van Tasmanië. Met man en macht wordt geprobeerd het kapitale splinternieuwe jacht te redden. De bemanning werd al eerder in veiligheid gebracht.

De overwinning van Nicorette is een heel bijzondere. Schipper Ludde Ingvall liet de 90-voeter speciaal voor de Sydney Hobart Race tekenen door de Nederlandse ontwerpers Alexander Simonis en Maarten Voogd. De boot werd in slechts drie maanden gebouwd en ging pas kort voor de race te water.

Of Nicorette ook de felbegeerde dubbel, winnaar op linehonours en op handicap, in de wacht sleept zal later vandaag blijken als er meer boten finishen.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten