Nieuws

Nicorette leidt Sydney Hobart

De zware omstandigheden in de Sydney Hobart Race blijven zorgen voor dramatische ontwikkelingen. Van de 116 gestarte boten zijn er inmiddels 53 uitgevallen. Daar horen ook de beide boten bij die gisteren het veld nog aanvoerden. Zowel Konica Minolta als Skandia hebben de race verlaten met schade...

11:53

De zware omstandigheden in de Sydney Hobart Race blijven zorgen voor dramatische ontwikkelingen. Van de 116 gestarte boten zijn er inmiddels 53 uitgevallen. Daar horen ook de beide boten bij die gisteren het veld nog aanvoerden. Zowel Konica Minolta als Skandia hebben de race verlaten met schade.De eerste kon zelf een veilige haven bereiken maar aan boord van Skandia is de schade zo groot dat de bemanning van boord gehaald werd. Met nog 70 mijl te gaan ontwikkelt de race zich heel gunstig voor de door Ludde Ingvall geschipperde 90-voeter Nicorette.
De in Nederland ontworpen boot heeft niet alleen de leiding overgenomen maar ook een zo grote voorsprong opgebouwd dat zowel de line honours- als handicapoverwinning binnen bereik liggen. Tijdens de laatste uren zal voor de bemanning van de splinternieuwe boot heelhouden de absolute prioriteit zijn.
Het Australische weerbureau verwacht dat de zuidwester storm met windsnelheden boven 40 knopen in de loop van de dag enigszins zal afnemen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten