Nieuws

News Corp als eerste in Baltimore

Om 2 uur 's nachts lokale tijd voer News Corp over de finishlijn op de Patapsco rivier in Baltimore, als eerste van de vloot Volvo Ocean Race- schepen. Een bijzonder aardig cadeau voor campagneleider en voormalig co-schipper Ross Field: hij viert vandaag zijn verjaardag...

11:03

Om 2 uur ‘s nachts lokale tijd voer News Corp over de finishlijn op de Patapsco rivier in Baltimore, als eerste van de vloot Volvo Ocean Race-schepen. Een bijzonder aardig cadeau voor campagneleider en voormalig co-schipper Ross Field: hij viert vandaag zijn verjaardag.

Na twee dagen racen nam het team o.l.v. schipper Jez Fanstone de leiding in de wedstrijd over van concurrent Illbruck. Ondanks herhaaldelijke aanvallen van voornamelijk Amer Sports One, gaven Fanstone en zijn bemanning de leiding niet meer uit handen. Onder spinnaker gijpte News Corp zich een weg de rivier op, tussen de ondieptes en luwtes door.

Binnen het uur finishten achtereenvolgend Amer Sports One, Assa Abloy en Illbruck. Na 6 etappes gaat het team van Illbruck nog steeds aan de leiding in het overall klassement. De strijd om de tweede en derde plek is heviger dan ooit, nu het verschil tussen 3 boten slechts 3 punten bedraagt.

Assa Abloy viel verrassend terug van de eerste plek. Navigator Mark Rudiger verklaart: “Op dinsdagavond voeren we door wat stroomrafels. Er bleef behoorlijk wat zeewier achter de kiel en het roer hangen wat te veel snelheid kostte. Nadat we dat verwijderd hadden, zette ik, terwijl de generator aan stond, per ongeluk de verkeerde schakelaar om waardoor er een leiding van de ballasttank ontplofte en we bijna zonken! Terwijl we dit aan het herstellen waren, moesten we ook nog eens in een bui een zeilwissel doen.”

SEB, Tyco, Amer Sports Too en Djuice worden in de loop van de dag verwacht.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten