Nieuws

Nederlandse zeilers nog steeds vermist

Nog steeds geen spoor van de twee Nederlandse zeilers die sinds 3 november zijn vermist op de Atlantische Oceaan. De 17-jarige Jan Jaap Toxopeus en de 37-jarige Hein Bart, beide ervaren zeilers, hadden op 3 november via de satelliettelefoon voor het laatst contact met het thuisfront. Zij bevonden zich toen op een positie zo'n 450 mijl ten noordwesten van de Azoren. Ondertussen duurt de tocht van Savannah in de Verenigde Staten naar Hellevoetsluis nu al 58 dagen. Diverse zoekacties, onder meer met vliegtuigen hebben geen resultaat gehad.

16:12

Nog steeds geen spoor van de twee Nederlandse zeilers die sinds 3 november zijn vermist op de Atlantische Oceaan. De 17-jarige Jan Jaap Toxopeus en de 37-jarige Hein Bart, beide ervaren zeilers, hadden op 3 november via de satelliettelefoon voor het laatst contact met het thuisfront. Zij bevonden zich toen op een positie zo’n 450 mijl ten noordwesten van de Azoren. Ondertussen duurt de tocht van Savannah in de Verenigde Staten naar Hellevoetsluis nu al 58 dagen. Diverse zoekacties, onder meer met vliegtuigen hebben geen resultaat gehad.


Het vermoeden bestond dat hun schip, de Wellsh Dragon, in een storm op 5 en 6 november ontmast was en dat de zeilers onder noodtuig de kust van Engeland trachtten te bereiken. Omdat er problemen met de accu’s waren, is er waarschijnlijk geen contact met de buitenwereld mogelijk. Vorige week hebben familieleden van Jan Jaap twee dagen per vliegtuig een groot gebied voor Engeland afgezocht. Helaas ook zonder resultaat. Lees ook: http://www.zeilen.com/publish/article_1076.shtml.

Last modified: 12 december 2003
Sluiten