Nieuws

Nederlandse Ynling-dames en 470-heren voorlopig eerste

Het Yngling-team van Janneke Hin en de broers Coster uitkomend in de 470-klasse staan voorlopig eerste in het tussenklassement van de Holland Regatta. Met een matige wind, windkracht drie en vijfentwintig graden was het gisteren weer een goede zeildag. Doordat de wind 's middags draaide van zuid naar zuidwest werd een aantal wedstrijden uitgesteld en banen moesten worden verlegd. Uiteindelijk zijn alle wedstrijden gevaren.

11:57

Het Yngling-team van Janneke Hin en de broers Coster uitkomend in de 470-klasse staan voorlopig eerste in het tussenklassement van de Holland Regatta. Met een matige wind, windkracht drie en vijfentwintig graden was het gisteren weer een goede zeildag. Doordat de wind ‘s middags draaide van zuid naar zuidwest werd een aantal wedstrijden uitgesteld en banen moesten worden verlegd. Uiteindelijk zijn alle wedstrijden gevaren.


Yngling
Het team van Janneke Hin staat in de Yngling klasse op een eerste plaats na vier gevaren races. Klaartje Zuiderbaan vertelde gisteren: “In de eerste race hadden we een aanvaring tijdens de start. Het was onze fout en we hebben onze straf dan ook meteen genomen. We kwamen hierdoor helemaal achteraan te liggen, maar konden nog een aantal boten inhalen en eindigden uiteindelijk op een vijfde plek.” Tijdens de start van de tweede race waren de dames goed weg. Ze zeilden een tactisch goede wedstrijd zonder veel risico’s te nemen. Hierdoor konden zij deze tweede wedstrijd gemakkelijk op hun naam schrijven.


49ers
De 49ers zorgden gisteren voor actie in de haven van Medemblik. Tot twee keer toe finishten zij in de haven zodat het publiek op de wal werd betrokken bij de wedstrijd. Het team van Daan Schutte en Pim Nieuwenhuis heeft gisteren goed gepresteerd. In de drie races werden zij respectievelijk zesde, tweede en vierde. Hierdoor zijn ze van een dertiende naar een achtste plaats gestegen in het tussenklassement.


Finn
In de Finn klasse is Pieter-Jan Postma van een elfde naar een zesde plek opgeklommen in het tussenklassement. Pieter Jan die vorige maand net buiten de selectie van het ABN-AMRO team voor de Volvo Ocean Race viel, vaart pas sinds anderhalve maand in de Finn klasse. Volgens bondscoach Jaap Zielhuis heeft Pieter-Jan het tactisch inzicht en de lichamelijke kracht om echt goed te worden in deze klasse. Stefan de Vries staat in diezelfde klasse op een tiende plaats in het tussenklassement.


470
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout doen goed in de 470. Ze staan in het tussenklassement net als eergisteren op een tweede plek. Ook Sven en Kalle Coster varen constant. Ondanks een misser in de eerste race gisteren waarin zij een verkeerde route zeilden, staan ze nog steeds op een eerste plek in het tussenklassement.


Laser Radial en Mistral
Merel Witteveen zakte van een gedeelde eerste plaats naar een niet onverdienstelijke derde plaats in het tussenklassement. Joeri van Dijk is in de Mistral klasse van een eerste naar een tweede plek gezakt in het tussenklassement. Tornado-duo Mitch Booth-Herbert Dercksen bezetten eveneens een voorlopige tweede plaats.

Last modified: 27 mei 2005
Sluiten