Nieuws

Nederlandse Ynglings kansrijk op EK

Vandaag wordt de medalrace van het EK Yngling in Warnemünde gevaren tussen de tien hoogst geklasseerde boten. Maar liefst drie Nederlandse equipes strijden mee om de medailles. Mandy Mulder staat er, met haar teamgenoten Brechtje van der Werf en Marije Kampen, het beste voor. Zij bezetten voor de medalrace de tweede plaats.

09:52

Tijdens de medalrace zijn dubbele punten te verdienen, wat betekent dat de eerste vier boten nog in aanmerking komen voor de eerste plek. Mandy Mulder, vice Europees kampioen van vorig jaar, heeft maar vier punten achterstand op de leider, Jekatarina Sjkoedina uit Rusland.

Janneke Hin, die vaart met Annemieke Bes en Floortje Hendriks, staat vierde met achttien punten meer dan de leider. Zij maakt in ieder geval nog een theoretische kans op de overwinning vandaag. Renee Groeneveld, met Marije Faber en Petronella de Jong, staat vijfde met twintig punten meer.

Of de medalrace vandaag daadwerkelijk gevaren wordt, is trouwens nog maar de vraag. Voor de Duitse kust wordt voor vandaag zware storm voorspeld.

Last modified: 28 september 2007
Sluiten