Nieuws

Nederlandse in jury America’s Cup

De Nederlandse Josje Hofland is voor de tweede keer in haar carrière benoemd tot jurylid van de America’s Cup. ‘Zo ongeveer de hoogste benoeming die je kunt krijgen in de wedstrijdzeilwereld’.

11:45

De Cup staat gepland om te beginnen op 8 februari, al zijn er nog tal van (juridische) hobbels te nemen voordat het zover is. In ieder geval zal de strijd gaan tussen het Zwitserse Alinghi en het Amerikaanse BMW Oracle, naar het zich nu laat aanzien in een best-of-three.

 

Hofland zal een van de vijf juryleden zijn die moet toezien op een ordentelijk verloop van de race. De jury staat onder leiding van David Tillett, een Australiër.

 

Hofland draait al jaren mee als jurylid en was ondermeer actief tijdens drie Olympische Spelen. Sinds 1992 is ze ‘International Judge’ en gaf leiding aan verschillende ISAF Race Officials Committees. Tussen 1995 en 2008 was ze bovendien lid van het Racing Rules Committee.

 

Bestuurslid Wedstrijdsport van het Watersportverbond Rob Franken noemde de plek als jurylid bij de America’s Cup ‘zo ongeveer de hoogste benoeming die je kunt krijgen in de wedstrijdzeilwereld en een opsteker voor de Nederlandse juryleden.

 

Voor Hofland was het niet haar eerste benoeming. Tijdens de 29e editie van de Cup, dit jaar gaan we op voor de 33ste, maakte ze ook al deel uit van de jury.

Foto: ANP

Last modified: 13 januari 2010
Sluiten