Nieuws

Nederlandse dames leiden op WK 29er

Ook in Melbourne, gaat het erg goed met Annemiek Bekkering en Jeske Kisters. Het 29er duo staat, na vier finaleraces, op de eerste plaats bij de wereldkampioenschappen. Het duo plaatste zich als dertiende voor de finale, maar wist met een reeks goede resultaten snel op te klimmen.

13:44

Het Nederlandse duo maakte optimaal gebruik van de steeds veranderende weersomstandigheden en scoorde 2-1-11-2 in de vier eerste races van de finale. Met nog acht races te varen verdedigen zij een voorsprong van zes punten op hun naaste belagers, James Peters en Ed Fitzgerald (GBR). Steven Thomas en Jasper Warren uit Australië bezetten de derde plaats.

De weersomstandigheden waren zeer veranderlijk in Melbourne, met winden van 3 tot 12 knopen en windgaten over het gehele parcours. Bekkering (16) en Kisters (14) eindigden afgelopen zomer op de jeugdwereldkampioenschappen 29er op een vijfde plaats. Die prestatie lijken ze nu minimaal te gaan herhalen op de wereldkampioenschappen voor senioren. Zeilen houdt u op de hoogte.

Last modified: 7 januari 2008
Sluiten