Nieuws

Nederlandse dames aan de leiding

Het Nederlands damesduo Nina Keijzer en Anneloes van Veen heeft zaterdag na een overwinning in race drie de leiding genomen in het damesklassement op dag twee van het Delta Lloyd 470 Jeugd WK in de Olympische 470-klasse.

11:51

Keijzer en Van Veen leiden nu met vijf punten verschil op de Britse dames van wie zij de leiding overnamen: "Als het zo hard waait als vandaag en gisteren dan is het gewoon hard gaan en geen fouten maken. Tot nu toe lukt ons dat beter dan anderen. Maar als de omstandigheden de komende dagen lichter worden, dan zullen anderen minder fouten gaan maken en ook het snelheidsverschil onderling wordt minder. Dat kan het klassement behoorlijk veranderen,” aldus Keijzer.

Gisteren werd de middagrace voor de dames vanwege de toenemende wind en opkomende buien onderbroken, vandaag was voornamelijk het slechte zicht in combinatie met buien op het IJsselmeer reden om de boten op de kant te houden. Volgens het wedstrijdprogramma zouden vandaag de kwalificatierondes voor de 470 heren worden afgerond.

Voor morgen staan voor de 470 heren race 5 en 6 gepland. De dames zullen een wedstrijd inhalen, en zo race 4 t/m 6 varen.

Meer informatie vindt u op de website: www.470juniorworlds2011.org

Bron: 470juniorworlds2011.org
Foto: Thom Touw

Last modified: 25 juli 2011
Sluiten