Nieuws

Nederlands succes in Miami

In Miami werd van 27 januari t/m 2 februari de Olympic Class Regatta gehouden. Nederland werd vertegenwoordigd door drie Yngling zeilboten en Thierry Schmitters 2.4mR. De Yngling zeilboten wonnen een gouden en bronzen medaille. Thierry Schmitter behaalde een vijftiende plek.

16:50

Goede vorm

De laatste tijd had Thierry Schmitter een goede vorm. Op de Olympic Class Regatta had hij moeite om die vast te houden. “Ik heb veel moeite gehad om in mijn huurboot de juiste snelheid te vinden. Het psychologische effect om niet met je eigen materiaal te varen, heeft ook zeker invloed gehad. Ik was daardoor gedurende dit evenement minder gemotiveerd om te winnen. Ik heb deze wedstrijd meer gezien als een winter trainingsstage. Het is nu wel zaak om mijn motivatie en mijn doelstelling voor de Spelen op niveau te krijgen.”

 

Olympische Zeilweek in Hyeres

Zijn volgende focus is op de Olympische Zeilweek in Hyeres (FRA) in april. Hij won daar al in 2007. “Ik wil mijn titel verdedigen. Dan moet blijken of ik in mijn eigen boot weer kan presteren. Ik zal ook vormbehoud voor de Spelen moeten tonen.”

 

Yngling klasse

Meer succes had Volvo For Life in de Yngling klasse. Ondanks de zevende plaats in de laatste wedstrijd voor Mandy Mulder, Marije Faber en Merel Witteveen behaalde de vrouwen van NED1 de eindoverwinning. Zij verloren gedurende de Regatta de minste punten. De NED 111, de boot van Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marije Kampen, werd derde. De NED 11, met Janneke Hin, Brechtje van de Werf en Floortje Hendriksen eindigde op een elfde plek. De Nederlandse zeilsters gebruikten de OCR als voorbereiding op het WK Yngling, dat zaterdag 9 februari in Miami van start gaat.


Tekst: José de Jong


Last modified: 7 februari 2008
Sluiten