Nieuws

Nederlands kampioenschap teamzeilen voor verenigingen

Dit jaar gaat voor het eerst de landelijke Verenigingscompetitie van start. Deze competitie zal met ingang van 2005 jaarlijks worden gezeild. Acht verenigingen strijden onderling om de titel 'Nederlands Kampioen Teamzeilen voor Verenigingen'. Er zijn nog een paar plaatsen voor verenigingen beschikbaar.

16:09

Dit jaar gaat voor het eerst de landelijke Verenigingscompetitie van start. Deze competitie zal met ingang van 2005 jaarlijks worden gezeild. Acht verenigingen strijden onderling om de titel “Nederlands Kampioen Teamzeilen voor Verenigingen”. Er zijn nog een paar plaatsen voor verenigingen beschikbaar.


Twee schippers en hun bemanning vertegenwoordigen de vereniging. De wedstrijden zijn twee tegen twee. De vereniging waarvan de boot als laatste over de finish gaat, verliest de match. Met een “best of three” wordt de eindstand bepaald. Er wordt gevaren in Yngling’s, die door het Watersportverbond ter beschikking worden gesteld.


Zaterdag 27 en zondag 28 augustus worden de wedstrijden in Rotterdam gezeild. Vier verenigingen kunnen zich direct inschrijven bij het watersportverbond aangevuld met de vier hoogst geplaatste verenigingen uit de verenigingscompetitie van District Noord. Dit Nederlands Kampioenschap zal door het Watersportverbond worden georganiseerd.


Het doel van de competitie is om weer te strijden om de eer van de beste vereniging.


Er zijn nog een paar plaatsen voor verenigingen om zich in te schrijven. Dus mocht u zin hebben, meld uw vereniging aan en kom 27 en 28 augustus naar Rotterdam.


Meer informatie: www.watersportverbond.nl, kijk onder zeilen, wedstrijdzeilen, competities of per e-mail: verenigingscompetitie@watersportverbond.nl.

Last modified: 16 augustus 2005
Sluiten