Nieuws

Nederlanders hebben het zwaar in finale van het WK 29er

Twee Nederlandse teams strijden in de Gold fleet van het Wereld Kampioenschap 29er.

14:50

In totaal doen er 183 teams mee aan dit Wereld Kampioenschap 29er, dat gezeild wordt op het Gardameer bij het plaatsje Riva del Garda.

Mark Walraven en Kaj Bocker wisten met hun NED 1715 tijdens de kwalificatie-races twee keer een eentje te varen. Nu ze in de gouden vloot met alleen de 25 besten zijn overgebleven, hebben ze meer moeite om vooraan te varen. Hun beste resultaat is momenteel een vierde plaats, die werd gevolgd door een veertiende en een vijftiende plek. Toch staat het duo momenteel achtste.

Vandaag worden er nog twee wedstrijden gevaren en morgen drie. Dan is de Wereldkampioen in deze sportieve klasse bekend. De kans is groot dat dit het Australische team Steven Thomas en Blair Tuke (AUS1) wordt. Zij hebben momenteel negen punten terwijl de nummer twee op 29 punten staat. Thomas en Tuke voeren als slechtste resultaat een derde plek. 

Het tweede Nederlandse team in de gouden vloot van dit evenement is het duo Annemiek Bekkering en Miguel Karsters. Zij hebben het zwaar en knokken stevig met een Duits en een Zwitsers team om niet laatste te worden in de poule der besten. Als ze hun dnf kunnen aftrekken zal dat misschien schelen.

In de zilveren vloot staan de broers Mertens negende. De overige zeven Nederlandse 29er-teams weten nog niet erg op te vallen in de bronzen vloot en de vloot van smaragd.

Foto’s: http://www.29erworlds.org

Last modified: 24 juli 2009
Sluiten