Nieuws

Nederlanders aan kop

Na de tweede wedstrijddag staat Nederland er goed voor.
In drie klassen gaan Nederlandse teams aan de leiding: 470 mannen, Star en Tornado...

09:32

Tweede dag Spa Regatta

Na de tweede wedstrijddag staat Nederland er goed voor.
In drie klassen gaan Nederlandse teams aan de leiding: 470 mannen, Star en Tornado.

In de 470-klasse veroverden de broer Sven en Kalle Coster de koppositie in het klassement. Ze hebben 4 punten voorsprong op de nummer 2.
Lisa Westerhof en Margriet Matthijsse voegden 12-5-5 toe aan hun serie en handhaafden zich daarmee op de 2de plaats bij de 470-vrouwen.

Mitch Booth en Herbert Dercksen zijn hard op weg naar de eindoverwinning. Ze scoorden gisteren 2-1-1, wat hen leiders in het Tornado-klassement maakt. Het duo Sven Karsenbarg/Mischa Heemskerk staat 5de.

In Star gaan eveneens Nederlanders aan de leiding. De mannen van een goed glas Chablis en een fijne sigaar: Mark Neeleman en Jos Schrier. Hun serie: 13-5-2-3/10 punten laat zien dat ze het zeilen nog lang niet verleerd zijn. Serge Kats en Jean Pierre Martens zeilen zeer constant. Na twee 8-tjes op dag 1, finishten zij gisteren twee keer als 7de, wat een 6de plaats in het tussenklassement oplevert.

In de Yngling gaan ook twee teams goed. Annelies Thies/Annemieke Bes/Petra de Jong staan 3de. Op 1 punt van de nummer 2 en met evenveel punten (13) als de nummer 4, het Duitse team van Ulrike Schumann. De serie van team Thies: 1-9-3-9.
Janneke Hin/Truus Vissia en Froukje Kampen staan 6de (18 punten) en hebben nog alle kans op een A-status (plaats bij de eerste vier).

Dat geldt ook voor oud-bondscoach Jaap Zielhuis in de Finn. Na een stroeve start (20ste in Race 1) heeft hij zich goed hersteld: 2-2-6 waarmee hij op de 6de plaats bivakkeert. Zielhuis heeft een concurrent minder: Martijn van Muyden komt wegens een blessure niet in actie op de Spa.

Op deze tweede wedstrijddag trad de jury genadeloos op. 66 Zeilers kregen straf op grond van artikel 42 (pompen). Er waren 16 protesten en 13 zeilers kregen een diskwalifcatie.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten