Nieuws

Nederlander wint OSTAR

De Nederlander JanKees Lampe is vanochtend als winnaar over de streep gekomen van de Ostar 2009. Hij won in een recordtijd van 17 dagen, 17 uur en 40 minuten.

16:23

Dat is een flink stuk sneller dan het vorige record voor boten van 40 voet. Dat werd in 1992 op de borden gezet door de Nederlander Simon van Hagen met Seatalk. Hij deed destijds 19 dagen, 11 uur en 19 minuten over de race van Plymouth naar Newport. De 40-jarige JanKees finishte vanochtend om 6.10 uur Nederlandse tijd.

 

De overige deelnemers zijn nog onderweg. De Britse Rob Craigie op JBellino wordt als volgende finisher verwacht. JanKees wordt weliswaar tot overall winnaar gekroond, maar ook de anderen kunnen nog in de prijzen vallen. Zo is er een prijs voor de snelste in gecorrigeerde tijd in iedere klasse en een prijs voor de overall winnaar volgens het IRC-handicap systeem. Voor gecorrigeerde tijd in de IRC ligt JanKees achtste, voor gecorrigeerde tijd in zijn eigen klasse derde.

 

Dick Koopmans ligt met Jager op een dertiende plaats overall en een vierde plaats in zijn klasse, Huib Swets vijftiende en vierde in zijn klasse en Bart Boosman zestiende en derde in zijn klasse. Geoff Alcorn ligt met Wind of Lorne II vijfentwintigste en laatste.

Last modified: 12 juni 2009
Sluiten