Nieuws

Nederlander aangespoeld na stranding jacht

Een 17-jarige Nederlandse jongen uit Bussum is zondagochtend gewond aangetroffen op het strand bij Les Sables d'Olonne, enkele tientallen mijlen ten noorden van La Rochelle in Frankrijk. Het zeiljacht waarop de Nederlander voer was vastgelopen aan de grond bij Les Sables d'Olonne.

14:57

Een 17-jarige Nederlandse jongen uit Bussum is zondagochtend gewond aangetroffen op het strand bij Les Sables d’Olonne, enkele tientallen mijlen ten noorden van La Rochelle in Frankrijk. Het zeiljacht waarop de Nederlander voer was vastgelopen aan de grond bij Les Sables d’Olonne.


De Nederlander zou met twee Britten het Engelse jacht Reliance wegbrengen. Ze vertrokken vanuit Les Sables d’Olonne in de nacht zaterdag op zondag, net na middernacht. Het schip liep vervolgens aan de grond en vanmorgen werden de Nederlander en een Brit aangetroffen op het strand. De Nederlander verkeert volgens een woordvoerder van de Nederlandse Kustwacht naar omstandigheden in goede gezondheid. Hij is ter observatie in een Frans ziekenhuis opgenomen. Over de toestand van de Britten is nog onduidelijkheid. Volgens de woordvoerder is een van hen in goede gezondheid aangetroffen op het strand, de ander wordt nog vermist. Zoektochten zijn in volle gang. Volgens een ANP-bericht is een van de Britten overleden en wordt de ander vermist.


Volgens het ANP-bericht zijn de drie opvarenden overvallen door een storm met windsnelheden van 130 km per uur. De mast van de Reliance zou zijn gebroken. De woordvoerder van de Kustwacht kon dit nog niet bevestigen.


Last modified: 28 december 2003
Sluiten