Nieuws

Mumm 30 klasseorganisatie

De inkt van de handtekeningen is amper droog. Zo vers is het nieuws van de oprichting van de Nederlandse Mumm 30 klasseorganisatie. Opgezet door een aantal Mumm 30 eigenaren. "We willen meer aandacht voor de klasse en grotere velden aan de starts krijgen," vertelt secretaris Marcel van den Bosch, "verder willen we meer activiteiten opzetten, waaronder een Nederlands kampioenschap volgend seizoen. Ook gaan we met vijf teams naar het Wereldkampioenschap op Elba, in oktober."

14:59

“We krijgen steevast veel vragen over de boot,” vervolgt Van den Bosch, “op de afgelopen North Sea Regatta ook weer; en men vraagt dan altijd of er een klasseorganisatie is om meer te weten te komen.”
De Mumm 30 is een Farr ontwerp, dat al enkele jaren oud is. In Nederland is de klasse klein – 9 boten – maar in het buitenland varen flinke velden. In Frankrijk wordt de boot gebruikt voor de prestigieuze Tour de France à la Voile.
De Mumm is een eenheidsklasse, die gezeild wordt door zes of zeven man. Een racer pur sang met veel trimmogelijkheden. Een grote werkkuip kenmerkt de boot. Een boegspriet ontbreekt overigens; er is geen gennaker, maar een ‘klassieke’ spinnaker op boom.
Mumm 30 secretaris Marcel van den Bosch is te bereiken onder nummer 020-6832417.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten