Nieuws

Moeizame berging wrak Wellsh Dragon

Het bergen van het wrak van de Wellsh Dragon verloopt moeizaam. Op de site van de Wellsh Dragon melden Evert en Corrie Toxopeus dat de Ierse marine het wrak op sleeptouw had genomen naar de Ierse kust, maar dat het schip hierbij uit elkaar werd getrokken...

15:44

Het bergen van het wrak van de Wellsh Dragon verloopt moeizaam. Op de site van de Wellsh Dragon melden Evert en Corrie Toxopeus dat de Ierse marine het wrak op sleeptouw had genomen naar de Ierse kust, maar dat het schip hierbij uit elkaar werd getrokken.

De Ierse marine trof de sinds 3 november vermiste Wellsh Dragon op 13 april om 23.00 uur ondersteboven aan, met naar later bleek de mast en tuigage nog aan het wrak bevestigd. De kiel en de motor waren verdwenen, een enorm gat in de romp achterlatend. Duikers hebben de mast er af gezaagd, om het bergen te vergemakkelijken. De marine begon daarop het wrak naar de kust te slepen, maar de boeg brak af. Afgelopen dinsdag werden de gekraakte restanten voorlopig aan hun lot overgelaten. Hoe het schip nu geborgen wordt, is nog niet bekend.
De laatst bekende positie van de Wellsh Dragon was op ongeveer 450 mijl ten noordwesten van de Azoren. Op 13 april dreef het wrak zo’n 70 mijl zuidwest van het Ierse Berrie. Duikers hebben geen van de twee bemanningsleden aangetroffen.

Last modified: 23 april 2004
Sluiten