Nieuws

Mirabella V aan de grond

De Mirabella V, het 75 meter lange superjacht van eigenaar Joe Vittoria, liep op 16 september jl. aan de grond nabij La Ciotat, aan de Franse Riviera. Het anker van 's werelds grootste sloep getuigde boot krabde in 25-30 knopen wind en Mirabella V werd op de rotsen gezet.

14:00

De Mirabella V, het 75 meter lange superjacht van eigenaar Joe Vittoria, liep op 16 september jl. aan de grond nabij La Ciotat, aan de Franse Riviera. Het anker van ‘s werelds grootste sloep getuigde boot krabde in 25-30 knopen wind en Mirabella V werd op de rotsen gezet.

Toegesnelde werkschepen slaagden er aanvankelijk niet in de 740 ton zware sloep vlot te trekken. Het hydraulische liftmechanisme van de 150 ton tellende kiel faalde bovendien en de kielbulb kwam knel te zitten tussen de rotsen.

Pas twee dagen later kon de Mirabella V onder leiding van een team van verzekeringsexperts en met de hulp van enkele centimeters springtij uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het jacht is op eigen kracht naar de haven van La Ciotat gevaren, waar de schade aan kiel en roer wordt onderzocht.

Last modified: 21 september 2004
Sluiten