Nieuws

Mini’s weer terug in Nederland

De Pogo 2’s van Jelmer Bouw en Koen van Esch zijn weer terug in Nederland. Na de finish van de Transat 6,50 zijn de Mini’s in Brazilië aan boord van een vrachtschip geladen en naar Rotterdam verscheept.

15:17

Jelmer Bouw vanuit de haven in Rotterdam: “van Uden logic heeft gedurende het hele project de logistiek voor zijn rekening genomen. Een ideale situatie voor mij want de boot was telkens op de plek waar hij moest zijn. Ik hoefde me nergens zorgen over te maken, van Uden logic regelde iedere keer dat de boot op tijd op de nieuwe bestemming was.. Het laatste stuk van de reis zit er op, de boot ligt inmiddels weer in de thuishaven Muiderzand.

 

Na ruim twee jaar hard werken is het best een rare gewaarwording dat het project ten einde is. Bouw: “Ik moet er nog wat aan wennen dat het echt over is, alhoewel het ook niet verkeerd is om weer thuis te zijn. Terugkijkend is het een enorm leerzame en mooie tijd geweest. Een vervolg project sluit ik zeker niet uit maar eerst weer aan het werk.”

 

Nog even was er sprake van dat de KLM-Flying Dutchman van Koen van Esch met een vliegtuig van KLM-Cargo terug zou worden vervoerd. Maar de hoogte van de boot bleek te groot. Ook Van Esch is blij weer in Nederland te zijn: “Het waren twee intensieve en mooie jaren. Ik heb veel geleerd en ook erg veel plezier gehad. Ongelofelijk hoeveel aandacht het in Nederland heeft gekregen. Het Mini-zeilen smaakt naar meer.”

 

Van Esch pakt zijn vertrouwde werk als trainer/ coach bij Team Heiner weer op en als zeiler zal hij weer regelmatig op de Nederlandse wedstrijdbanen verschijnen. Voor de wintermaanden staan er veel lezingen over zijn race op stapel. Ondertussen worden de plannen voor een nieuw Transat 6,50-project gesmeed… Van Esch: “Het zou zonde zijn om de opgedane ervaring verloren te laten gaan. Hoe dat precies vorm moet krijgen, daar zijn we nog op aan het broeden. Maar een vervolg krijgt het zeker.”

Tekst: Jelmer Bouw

 

Meer informatie op:

www.jelmerbouw.nl

www.koenvanesch.nl

Last modified: 21 december 2007
Sluiten