Nieuws

Meer eenheidsklassen op North Sea Regatta

De North Sea Regatta komt er weer aan. Naar verwachting maken ongeveer 500 boten hun opwachting tijdens de NSR in het Pinksterweekend.

14:13

Tot nu toe zijn er al 26 wedstrijddisciplines, waarvan de Star en de Draak nieuw zijn. Een terugkeer van Laser Standard wordt verwacht omdat de Holland Regatta niet samenvalt met het Scheveningse evenement. Doordat de NSR samenvalt met het WK Yngling is deze klasse niet vertegenwoordigd.

Meer eenheidsklassen
De organisatie wil graag meer eenheidsklassen aantrekken. Geïnteresseerde klassenorganisaties ontvingen in de afgelopen maanden een uitnodiging tot deelname, met als resultaat dat de Star en de Draak aan de lijst toegevoegd zijn. Edwin Lodder, de nieuwe wedstrijdleider: "We hebben contact met de organisaties van de Mumm 30, Dehler en First 31.7 en hopen op voldoende inschrijvingen om eigen klassen te kunnen vormen. Daarvoor zijn tien inschrijvingen nodig, dus de buitenlandse teams zijn ook zeer welkom."

Kwalificaties
De regatta staat open voor open boten, catamarans, Olympische- en eenheidsklassen, scherpe jachten en klassieke schepen. Voor de Dart 18-catamaranklasse geldt de North Sea Regatta als nationaal kampioenschap en voor de FD als kwalificatiemoment voor deelname aan de eerste Vintage Yachting Games die eind september 2008 plaatsvinden.

Planning
Het startsein is traditioneel de Vuurschepenrace die op 29 april gepland staat. IRC en ORC–schepen varen van Scheveningen naar Harwich een offshore-race van 110 mijl. Op 2 mei staat de 185 mijl lange North Sea Race op de agenda. Vervolgens wordt van vrijdag 9 tot en met Pinkstermaandag 12 mei de baanwedstrijd gevaren.

Tekst: José de Jong
Beeld: ANP

Last modified: 25 februari 2008
Sluiten