Nieuws

Meer dan 5500 scouts op Nationaal Waterkamp

We kennen ze nog als zeeverkenners, tegenwoordig heten ze scouts. Meer dan 5500 scouts nemen deel aan het NaWaKa in Roermond, van 22 juli tot en met 1 augustus...

10:46

We kennen ze nog als zeeverkenners, tegenwoordig heten ze scouts. Meer dan 5500 scouts nemen deel aan het NaWaKa in Roermond, van 22 juli tot en met 1 augustus.
Het Nationale Waterkamp behelst een dorp met meer dan vierhonderd tenten in allerlei vormen en maten, zeker negenhonderd grote en kleine zeil- en motorvaartuigen en tien dagen lang sportieve Scoutingactiviteiten op en rondom de Maasplassen bij Roermond. Voor Scouting Nederland is het Nawaka, dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd, het hoogtepunt van 2002.

De leeftijd van de deelnemers varieert van 8 tot 21 jaar. De meeste deelnemers komen uit Nederland, maar er zijn ook zo’n vierhonderd Waterscouts uit Belgë, Duitsland, Engeland, Scotland, Ierland, Polen, Tsjechië en Zwitserland.
Nautische activiteiten als zeilen, roeien, kanoën, wrikken, surfen en vlottenrace vormen de hoofdmoot van het programma. Daarnaast kunnen de scouts zich vermaken in het Internetcafé, het amateur-radiozendstation, de zeilschool van Scouting Nederland en in talloze winkeltjes rondom de centrale markt op het kampterrein. Ook kunnen de Scouts zich uitleven met primitief koken en tijdens vele dag- of nachtspeurtochten. Centraal thema van alle activiteiten is ‘Over de kim’.
Zondag 28 juli van 11.30 tot 17.00 uur is het open dag. Meer informatie over het Nationaal Waterkamp 2002: www.nawaka.nl

Last modified: 7 september 2006
Sluiten