Nieuws

Matchraceteam krijgt nieuwe coach

Na alle consternatie rondom coaches en directeuren, komen de matchrace-dames van de Delta Lloyd Kernploeg eindelijk in wat rustiger vaarwater. Ze krijgen een nieuwe coach en een oude bekende komt terug.

13:27

Mikael Lundh wordt de nieuwe coach van de matchraceploeg. De in België woonachtige Zweed was vanaf het moment dat Maurice Paardenkooper opstapte in november 2010 als de interimcoach. Ook was Lundh verantwoordelijk voor de Talentploeg in de Laser. Eerder coachte de Zweed ook de Europe- en de 470-klasse bij het Watersportverbond.

Uitdaging

Lundh heeft vertrouwen in de kwaliteiten van de zeilsters. “Ze werken heel hard, helemaal volgens de intentie en het zijn heel goede zeilsters. Met de hulp van matchracer en coach Klaartje Zuiderbaan hebben we de afgelopen zeven weken veel getraind. Nu gaan we in detail het programma invullen. We praten met meerdere specialisten op het gebied van het matchracen die we willen inzetten onderweg naar London 2012. Ik heb erg veel zin in deze uitdaging en denk dat ze (de matchrace-dames red.) een goede kans maken.”

 

Team

Na nog niet eens een jaar in de Kernploeg, werd Mijke Lievens in het voorjaar van 2010 alweer uit de Kernploeg gezet. Lievens staat nu weer op de lijst, samen met nieuwkomer vanuit de 29er Annemiek Bekkering. Het team bestaat uit Annemieke Bes, Annemiek Bekkering, Brechtje van der Werf, Mandy Mulder, Merel Witteveen, Mijke Lievens en Renee Groeneveld.

Olympisch Goud 

Het uitgangspunt van het Watersportverbond blijft hetzelfde; een medaille winnen op de Olympische Spelen van 2012. Volgens het verbond blijft het matchraceprogramma “een coachgestuurd programma met twee boten, waarin de zeilsters centraal staan.”

 

De ploeg komt 22 januari weer in actie tijdens de Olympic Classes Regatta in Miami, in de Verenigde Staten.

 

Foto’s: Richard Langdon

 

(MvS)

Last modified: 12 januari 2011
Sluiten