Nieuws

Matchracers en Postma brons ISAF wereldbeker

Delta Lloyd kernploegzeilsters Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen pakken de bronzen plak en ook niet-kernploeglid Pieter-Jan Postma ging met een bronzen medaille naar huis.

10:03

Team Groeneveld, Mulder en Witteveen, 3e in Matchrace, Elliot
Renee Groeneveld: "Het ging vandaag heel goed tegen het Franse damesteam Leroy. We hadden het een beetje spannend gemaakt door de eerste wedstrijd te verliezen. We lagen een stuk voor, maar wij pakten de favoriete rechterkant niet in het tweede kruisrak en toen kwamen ze ons voorbij. Dus, we moesten de tweede en derde wedstrijd winnen. En dat hebben we gedaan."
Merel Witteveen: "We waren vandaag duidelijk scherper."
Mandy Mulder: "Dit is positief voor het verdere vervolg van het seizoen. Het geeft veel vertrouwen. We hebben er zin in om hiermee door te gaan!"

Niet-kernploeglid Pieter-Jan Postma, 3e in de Finn-klasse
"Ik ben er weer helemaal! Ik had behoorlijk wat spanning. Mijn doel was om hier bij de eerste drie te eindigen en dat is gelukt! Mijn concurrenten zijn allemaal veel lichter, het was een licht weerevenement en om dan met dit lichte weer te presteren is top!"

Het Watersportverbond zal Postma naar aanleiding van deze nominatieprestatie officieel voordragen voor een Olympische nominatie bij NOC*NSF.

Bron: Watersportverbond
Foto’s: Topzeilen

Last modified: 4 mei 2011
Sluiten