Nieuws

Matchracen tijdens Batavia Regatta

In Lelystad wordt dit weekeinde de eerste editie van de Batavia Regatta gehouden. Te

ams uit Groot Brittannië, Italië, Spanje en natuurlijk Nederland verschijnen met de beste zeilers aan de start voor deze teamzeilwedstrijden.

12:07

Teamzeilen is een tak van de wedstrijdzeilsport die niet alleen voor de zeilers maar zeker ook voor het publiek zeer aantrekkelijk is.
De Batavia Regatta wordt gevaren op een korte baan langs de Saerdam in Lelystad; de finishlijn ligt voor het havenhoofd van de Bataviahaven

De Batavia Regatta is een wedstrijd voor verenigingsteams. Elk team bestaat uit twee boten. Er wordt dus gevaren met twee boten van het ene team tegen twee boten van een ander team. Twee boten varen korte wedstrijden tegen twee andere boten. Belangrijk is vooral met een van de teamboten niet als laatste over de finishlijn te komen. Sterker nog; als een van de teamboten als eerste over de finishlijn komt en de andere teamboot als laatste heeft het team alsnog de wedstrijd verloren.


Centrum van de activiteiten gedurende het weekend is het Paviljoen Lucht dat voor de gelegenheid fungeert als Bataviahaven Yacht Club.
De wedstrijden beginnen zaterdag en zondag om 10.00 uur en worden georganiseerd door de Stichting MATCH.

Last modified: 19 september 2011
Sluiten