Nieuws

Mark Slats pikt passaatwinden op

Rond de wereld zeiler Mark Slats is twee dagen geleden de Canarische Eilanden gepasseerd en vaart nu al 36 uur met zijn spinnaker op.

13:45

Rond de wereld zeiler Mark Slats is twee dagen geleden de Canarische Eilanden gepasseerd en vaart nu al 36 uur met zijn spinnaker op. “De passaat heb ik eindelijk te pakken, zo’n 14 knopen wind uit de goede hoek, dit moet ik zo lang mogelijk zo zien te houden,” aldus een uitgeruste Mark. Als de spinnaker op staat strijkt Mark het grootzeil, dan stuurt de Aries windvaan de boot het beste. Tijdens het slapen blijft de spinnaker gewoon op staan. In het windstille weer rond de Canarische Eilanden heeft de stalen Cornelia weinig voortgang gemaakt. Om die verloren mijlen goed te maken haalt Mark Slats nu het maximale uit deze gunstige wind.
Sinds het passeren van Tenerife is boordhond Sammy extra waakzaam. Bij elk lichtje dat aan de horizon verschijnt gaat ze woest blaffen, ze is dan echt boos, niemand mag er in de buurt van de boot komen. Elk kwartier loopt ze een rondje over dek om te kijken of de horizon nog leeg is. Zo is Sammy de perfecte waakhond geworden, het radaralarm kan wel uit blijven.
Mark is van plan de Kaapverden westelijk te passeren, hij verwacht zo het langste deze wind te kunnen houden. Daarna zal de spinnaker een tijdje opgeborgen kunnen worden, de route naar Kaap de Goede Hoop zal grotendeels een aandewinds traject worden.

Last modified: 14 oktober 2004
Sluiten