Nieuws

Marjon Kooistra vervangt Janneke Hin op EK Yngling

Het WK Yngling in Blanes, Spanje, gaat vanaf vandaag van start. Tot en met 4 april zijn de gewone races, en op 5 april staat de Medal Race op het schema.

08:40

De Nederlandse Yngling kernploegen zeilen ook mee. Op de Olympic Class Regatta in Miami boekten zij al resultaat met een gouden en bronzen medaille.

Uittesten
Dit EK staat voor de zeildames vooral in het teken van het uittesten van het materiaal voor de Olympische Spelen. Bondscoach Maurice Paardenkoper: “We willen uiteraard graag winnen, maar de hoofdzaak is een optimale voorbereiding op de Olympische Spelen in China.” De boten van de kernploegen werden direct vanuit Miami naar Blanes vervoerd en daardoor konden ze niet meedoen aan de Prinses Sofia Cup.

Kooistra ter vervanging
De Nederlandse ploeg is al even in Blanes. Assistent-coach Marjon Kooistra: “Vorige week waren de omstandigheden hier zeer wisselend. Het weer sloeg snel om en de wind was ook bijzonder variabel.” Kooistra vervangt dit WK Janneke Hin. Zij stapte in februari uit dit project. Paardenkoper voorziet hiermee geen problemen: “Deze keuze verstoort op dit moment het proces het minst. Iedereen kent elkaar goed en Marjon past goed in het team. Ze heeft al een keer eerder een evenement als invaller gevaren.”

Opstelling tijdens het EK Yngling
– Mandy Mulder, Brechtje van der Werf, Floortje Hendriksen (NED 1)
– Renee Groeneveld, Annemieke Bes, Merel Witteveen (NED 11)
– Marjon Kooistra, Marije Faber, Marije Kampen (NED 111)

Tekst: José de Jong
Foto: EPA

Last modified: 1 april 2008
Sluiten