Nieuws

Lobke en Lisa wereldkampioen

Voor Lobke Berkhout en Lisa Westerhof verliep hun eerste WK samen optimaal: goud! De broers Coster eindigden op een voor hen iets te bekende plaats.

10:24

Voor zaterdag, de dag van de medalrace, bouwden Westerhof (stuurvrouw) en Berkhout (bemanning) al een voorsprong op van veertien punten. Tijdens de medalrace hoefden de dames dan ook alleen hun positie te verdedigen ten opzichte van hun enig overgebleven concurrenten, de Spaanse vrouwen Tara Pacheco en Berta Betanzos.

 

Dat liep anders, zoals op dit filmpje te zien is. De Nederlandse 470-dames wonnen, tijdens hun tweede evenement samen ooit, met overmacht. Westerhof: "Dit is te gek, ik wilde dit zo graag. Dat Lobke en ik dit flikken op ons tweede evenement samen is zo bizar. Het was een prachtige medal race en een stabiel WK. Ik ben zo trots op ons."

 

Ook de broers Coster, Sven en Kalle, maakten tot de laatste dag theoretisch kans op goud. Zij begonnen in derde positie aan de medalrace, met zeventien punten achterstand op de nummers een Fantela en Marenic (Kroatië). Een bijna onmogelijke opgave, maar een zilveren medaille leek, met een punt achterstand, haalbaar.

 

De medalrace verliep echter niet goed, zoals op dit filmpje te zien is. Zij raakten op achterstand en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plaats.

 

Dat zorgde ervoor dat ze niet alleen verder achterop raakten in hun strijd om de tweede plaats, maar zelfs dat zij hun derde plek verloren. Die ging naar de Britten, die van tevoren een punt achter hen stonden. Weer een vierde plaats voor de Costers dus.

 

Foto: ANP

Last modified: 31 augustus 2009
Sluiten