Nieuws

Live verslag van de CAM-race – deel 1

Vanochtend startte de 11e editie Colin Archer Memorial Race 2002. Zoals aangekondigd volgen we via deze site de Jonathan Livingstone Seagull II en haar bemanning op de voet. Gewapend met laptop, mobieltje en digitale camera houden zo ons op de hoogte van wat er aan boord en in het deelnemersveld gebeurt...

15:47

Vanochtend startte de 11e editie Colin Archer Memorial Race 2002. Zoals aangekondigd volgen we via deze site de Jonathan Livingstone Seagull II en haar bemanning op de voet. Gewapend met laptop, mobieltje en digitale camera houden zo ons op de hoogte van wat er aan boord en in het deelnemersveld gebeurt.

Gisteravond was het al behoorlijk druk in de haven van Lauwersoog. De meeste deelnemers lagen klaar voor de dag van morgen. Bemanningslid Linda Kleijwegt vertelt over de laatste voorbereidingen.

‘Leendert en ik zijn gisteravond aangekomen, gewapend met spinnaker en spiboom. De Jonathan Livingston Seagull II heeft namelijk wel een halfwinder, maar geen spinnaker. Gezien wij de trotse eigenaren zijn van Jeanneau Sun Odyssey 37.2 Gelfling past onze spi prima op de Feeling 39 van Andries. Ook brachten we champagne mee om straks in Larvik onze aankomst en misschien wel de eerste plaats te vieren.

Bij de vorige CAM-race was het het eerste deel flink aanpoten. Het waaide toen behoorlijk en er stond een flinke deining. Nu is dat heel anders.’ De weersverwachting voor de komende periode is niet al te gunstig. Weinig wind uit noordoostelijke richting. De champagne heeft dus voorlopig genoeg tijd om koud te worden. ‘We zullen wel zien wat het wordt. Met twee laptops en evenzoveel mobiele telefoons kunnen we het weer en de wind goed volgen.


Vanmorgen was het in de haven een drukte van jewelste. Familie, vrienden, en kennissen wilden allemaal afscheid nemen en hoewel dat heel gezellig was, kon je merken dat er een gespannen sfeer hing (‘wanneer is nou eindelijk de start?’). Bij ons aan boord kwamen de ouders van schipper Andries, Andries zijn vrouw Ida (met brood genoeg voor een wereldreis), Anne-jan zijn vriendin Greetje en nog een buurman afscheid nemen. Het was dus erg druk aan boord. Toen iedereen van boord was en ons een goede reis had gewenst gingen we dan eindelijk weg.


We zijn met de halfwinder gestart. Doordat we nog druk bezig waren het zeil te zetten, voeren we iets te laat over de startlijn. Het is een schitterend gezicht al die kleurrijke halfwinders en spinakers. Er staat echt heel weinig wind en er vallen wat spatjes regen. Maar we genieten! We zijn eindelijk op weg naar Larvik!’

De bemanning van de Jonathan Livingston Seagull II zal weer berichten als ze onder de kust van Denemarken vaart en weer voldoende bereik heeft om berichten en foto’s te versturen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten