Nieuws

Lisa Westerhof voorlopig aan de kant

470-zeilster Lisa Westerhof zal de komende periode niet in actie komen. Bij Westerhof werd de ziekte van Pfeiffer geconstateerd. Ze neemt voorlopig rust.

11:02

Het herstel van Westerhof verloopt voorspoedig. Het is onbekend wanneer de Scheveningse weer in actie zal komen. Lisa Westerhof vormt samen met Lobke Berkhout een team in de Olympische 470-klasse bij de dames en maakt deel uit van de Delta Lloyd Kernploeg. In 2009 en 2010 werd het duo Wereldkampioen.

Alternatief 

Voor de duur van het herstel van Westerhof is een alternatief programma voor Lobke Berkhout samengesteld. Om te beginnen gaat Berkhout samen met andere leden van de Delta Lloyd kernploeg mee naar een fysiek trainingskamp in de Alpen. Vanaf 28 maart traint Berkhout samen met Griekse zeilster Afrodite Kyranakou (19), ter voorbereiding op de Princess Sofia wereldbeker wedstrijden in Palma de Mallorca.

Kyranakou heeft een Grieks paspoort en woont sinds september 2010 in Nederland bij haar Griekse moeder in Doorwerth. Ze gaat in Nederland studeren. Kyranakou zeilt normaal gesproken samen met Shannon Marck in de 470. Beide dames zitten in de Talentploeg van het Watersportverbond. Marck heeft vanwege haar studie niet voldoende tijd om een volledig programma te varen, waardoor Kyranakou tijdelijk beschikbaar is om met Berkhout te varen.

Wedstrijdritme 

Kyranakou is door de internationale zeilbond (ISAF) nog niet gerechtigd om voor Nederland uit te komen tijdens Wereldbekerwedstrijden. Aan dat verzoek wordt gewerkt. Als Kyranakou tegen die tijd is gerechtigd, zal Berkhout van 2 tot 9 april deelnemen aan deze serie om haar wedstrijdritme zo goed mogelijk in stand te houden.

 

Prestaties Kyranakou:

– 5e WJK 470 2010 met Shannen Marck (eerste evenement dat ze voor Nederland uitkwam)

– 2e EK Optimist, Stockholm, Zweden 2004

– 1e Easter Regatta Optimist, Roelofarendsveen 2005

 

Bron: Simon Keijzer/Watersportverbond

Foto’s: Richard Langdon/Ocean Images

Last modified: 25 februari 2011
Sluiten