Nieuws

Ligplaatsen jachthaven Bruinisse in 2010 verdubbeld naar 1400

De jachthaven van Bruinisse gaat uitbreiden. De jachthaven is nu al één van de grootste van Schouwen-Duiveland, maar na de verbouwing is het aantal ligplaatsen verdubbeld naar 1400 ligplaatsen.

10:53

Er is al tien jaar sprake van uitbreiden. Nadat er een milieueffectrapportage werd uitgevoerd, werd de plannenmaker verplicht om ter compensatie zes hectare aan natuur aan te leggen.

Plannen
Na de uitbreiding is het huidige deel vernieuwd en komt er aan de westelijke kant een gedeelte bij. De nieuwe havenkom kan nu uitgediept worden. Daardoor wordt de diepgang drieëneenhalve meter. Het slib dat daarbij vrijkomt, wordt hergebruikt voor de aanleg van oevers en een strandje. Dat strandje komt aan de rand van het gebied te liggen en is via een openbare parkeerplaats voor iedereen te bereiken. Kantoren, winkels en horeca horen ook bij de plannen, evenals drijvende steigers.

Oplevering in 2010
Naar verwachting zijn de eerste plekken al in april 2009 beschikbaar. In 2010 zal dan de hele haven opgeleverd worden.

Seven Sisters
Jachthaven Bruinisse is onderdeel van de Seven Sisters; zeven gerenommeerde jachthavens in Zeeland die nauw samenwerken en elkaars vaste gasten bij overnachting in één van deze havens een aantrekkelijke reductie aanbieden.

Tekst: José de Jong
Foto: ANP

Last modified: 31 maart 2008
Sluiten