Nieuws

Ligplaats met gratis oesters

Watersporters met een ligplaats in de nieuwe jachthaven aan de Zandkreekweg in Wolphaartsdijk aan het Veerse meer kunnen vanaf volgend seizoen gratis op 48 oesters rekenen.

15:43

Woensdag 19 oktober 2011.

De Oesterhaven, die deze winter zal worden gerealiseerd, is een uitbreiding van de jachthaven bij Zeilschool De Viking. De huidige jachthaven wordt vergroot met 95 nieuwe ligplaatsen. Het bestemmingsplan is inmiddels aangepast en begin januari gaan de werkzaamheden van start. De Oesterhaven zal op 31 maart 2012 feestelijk worden geopend.

Oesterkweek
Dit jaar heeft De Viking meegedaan aan een proefproject van Roem van Yerseke om Veerse Meer oesters te kweken in manden. De groei en de kwaliteit van de oesters is boven verwachting en de Oesterhaven zal voor haar ligplaatshouders doorgaan met de kweek van deze oesters. “Een jachthaven is meer dan een parkeerplaats voor een boot. Watersporters moeten ook kunnen genieten van het zeebanket uit eigen tuin. Daarom bieden wij iedere ligplaatshouder jaarlijks gratis vier dozijn Veerse Meer oesters,” aldus Luc Smid, directeur van Zeilschool De Viking en de Oesterhaven.

(EvS)

Last modified: 21 oktober 2011
Sluiten