Nieuws

‘Leef je Droom’ update 1

Vandaag om twaalf uur verspeelde de X-35 Leef Je Droom op weg naar het Ierse Cork bijna de spinnaker. Na een nacht weinig wind gehad te hebben en zelfs teruggezet te zijn op de stroom, kwam er 's ochtends eindelijk een beetje wind.

12:18

Vandaag om twaalf uur verspeelde de X-35 Leef Je Droom op weg naar het Ierse Cork bijna de spinnaker. Na een nacht weinig wind gehad te hebben en zelfs teruggezet te zijn op de stroom, kwam er ‘s ochtends eindelijk een beetje wind.


Olaf Oosterman: “We hadden net twee onweersbuien met weinig wind over gehad. Hierachter kwam blauwe lucht en een beetje wind. Wij hebben als een haas de gennaker opgezet. Hij stond nog geen vijf minuten of er kwam plotseling windkracht zes na de bui opzetten. We hielden de gennaker niet. We raakten de schoot kwijt en tot overmaat van ramp vloog de tacklijn eruit. We hadden het val al een stuk laten zakken, de gennaker wapperde als een vlag naast de boot. Ik had geen keus, we moesten hem laten gaan. Met een snelle man-overboard-manoeuvre hadden we de gennaker weer binnenboord. Alle hens waren aan dek, iedereen hielp goed mee. De gennaker is nog heel. Gelukkig.”


Na een heftige dag gisteren met veel wind en zeeziekte, was het vandaag afgezien van die ene bui rustig. Regelmatig dobberde de Leef Je Droom achteruit op de stroom, bij gebrek aan wind. De X-35 ligt nu voor Dover en hoopt vannacht Dungeness te ronden, op weg naar de zuidwestpunt van Engeland.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten