Nieuws

Le Fevre en Krol behalen wereldtitel junioren 470

Steven Le Fevre en Steven Krol, beiden 21 jaar, hebben de wereldtitel junioren in de 470 klasse gewonnen. Hiermee lieten ze de Israëlische concurrenten Lior Lavrie en Yam Amir achter zich in het Poolse Gdynia.

07:33

In de medal race lagen de Nederlanders bij de eerste boei nog op een derde plaats, achter de Israëliërs. Maar door extra inzet werd de race door de Stevens gewonnen. Steven Krol: “Heel gaaf dat dit nu gebeurt. Het was echt spannend in de medal race en we lagen er nog niet goed bij, bij de eerste boei. Voor de wind gaven we even gas. En ineens hadden we 10 seconden voorsprong op de Israeliers. Daarna konden we het goed uitzeilen en bleven tussen de volgende boei en onze tegenstanders.”

Nu ze de leeftijd van 21 jaar hebben is het de laatste keer dat ze mee mogen doen aan dit Jeugd Wereldkampioenschap. Het winnen van hun laatste juniorenrace is een belangrijke prestatie. Le Fevre: “We zijn altijd een soort van neurveus voor de start. Maar we motiveren elkaar altijd weer dat dit onze grote kans is! Het was goed zeilen met sterke en eerlijke wedstrijden, onze concurrenten en wij zijn blij om op het podium te staan. We weten dat we elkaar later dit jaar weer zien, omdat we samen met de Israëliërs komende winter gaan trainen en zo een groep ambitieuze zeilers vormen die elkaar beter maken. Wij zijn jonge zeilers met ambitie voor de Olympische Spelen in Londen 2012.“

Foto: Kuba Pauluk

Last modified: 30 juli 2008
Sluiten