Nieuws

Laura Dekker aangekomen in Fiji

Zondagnacht kwam Dekker aan bij Fiji. Rond middernacht plaatselijke tijd liet de 15-jarige solozeilster bij Suva haar anker vallen om allereerst eens goed bij te slapen.

14:07

Op haar weblog schrijft de zeilster: "Guppy is heelhuids tussen de riffen door gekomen en ik heb het anker rond middernacht laten vallen bij Suva, waarna ik heerlijk de rest van de nacht aan een stuk doorgeslapen heb. Suva is een grote stad zo te zien, het is hier bewolkt en druk met grote vrachtschepen.. Ik ga zo mijn dinghy maar weer eens oppompen om vervolgens aan de verplichte inklarings procedure te beginnen. Fiji schijnt daar niet zo makkelijk in te zijn, dus ik denk dat ik nog wel een paar uurtjes bezig ben."

Inmiddels is Dekker bijna een jaar onderweg en tot nu toe verloopt de reis zonder noemenswaardige problemen. De route naar Fiji was door de vele eilanden, riffen en vissersboten niet de meest eenvoudige van haar reis, maar het lijkt er op dat Laura ook haar tweede oceaan zonder noemenswaardige problemen zal bedwingen.

Foto’s: Laura Dekker

Last modified: 19 juli 2011
Sluiten