Nieuws

Laatste Nederlander in Bahia

De laatste Nederlandse deelnemer aan de Transat 6.50 is gisteren aan het eind van de middag aangekomen. Jelmer Bouw gleed met zijn Van Uden-Sailcenter gisteren om kwart voor zes over de finish in Bahia, Brazilië.

14:31

De Nederlandse deelnemers deden mee in de seriebotenklasse. Lucas Schröder werd de beste Nederlander, hij eindigde op een zevende plaats. Schröder deed in totaal 27 dagen, 9 uur en 24 minuten over het traject Fort Boyard – Salvador de Bahia. Goed voor een knappe negende plek in de eindrangschikking.

De Nederlander Koen van Esch deed bijna twee dagen langer over de wedstrijd. Zijn eindtijd was 29 dagen, 4 uur en 47 minuten. Daarmee eindigde hij als zeventiende overall.

Jelmer Bouw was nog weer twee dagen langer onderweg en finishte in 31 dagen, 4 uur en 42 seconden. Dat leverde hem een 34ste plaats in de eigen klasse op. Hij werd 27ste overall. Bouw kreeg in het laatste deel van de race problemen met zijn energievoorziening. Hij maakte een tussenstop in Recife en vervolgde na een etmaal zijn route naar Salvador de Bahia. De laatste 420 mijl zeilde hij in 55 uur.

Last modified: 5 november 2007
Sluiten