Nieuws

Laatste beroep America’s Cup

De Golden Gate Yachtclub verscheen gisteren voor de rechter in een laatste poging om de 'Challenger of Record' te worden en zo mede de regels voor de volgende America's Cup te bepalen.

11:42

Gisteren was de deadline voor de GGYC om beroep aan te tekenen tegen de eerdere beslissing van het New Yorkse hooggerechtshof dat de Spaanse Club Nautico Espanol de Vela de officiële uitdager is voor de 33ste America’s Cup. Dat deed de club ondanks het overleg tussen Larry Ellison (BMW Oracle) en Ernesto Bertarelli (Alinghi), dat een aantal dagen eerder plaatsvond.

 

Dat overleg, hoewel volgens beide partijen constructief, bood niet direct een uitkomst. Om haar recht op beroep niet te verliezen was het voor de GGYC dus zaak het beroep aanhangig te maken bij de New York State Court of Appeals.

Dit is de allerlaatste stap in het slepende conflict tussen de Golden Gate Yacht Club en de Societe Nautique de Geneve. De controverse begon vlak na het afronden van de laatste America’s Cup en spitst zich toe rond de Club Nautico Espanol de Vela.

 

De GGYC stelt dat de Spanjaarden niet voldoen aan de aan het uitdagerschap gestelde voorwaarden, omdat de pas opgerichte club nog nooit een officiële wedstrijd heeft georganiseerd. Sindsdien zit het grootste en beroemdste zeilevenement ter wereld in een gerechtelijke impasse. De Zwitserse groep heeft tot 13 november om hun zaak in te dienen.

Last modified: 30 september 2008
Sluiten