Nieuws

Kwade Zwanen

Het verzet tegen bebouwing in het IJmeer begint op gang te komen. U kunt uw steentje bijdragen.

12:17

In december schreven wij uitgebreid over de plannen voor buitendijkse bebouwing bij Almere. De plaats aan het IJsselmeer moet de vierde plaats van Nederland worden. Wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen Adri Duivesteijn zei daar destijds het volgende over: "De groeiopgave dwingt ons ook te kijken naar waar wij kunnen en willen uitbreiden. Uit onderzoek blijkt dat ecologisch herstel van het Markermeer kan samengaan met buitendijkse bouw. Of er in het Markermeer zal worden gebouwd is nog niet duidelijk."

 

De constatering dat buitendijkse bouw mogelijk en misschien zelfs wel gewenst was, schoot natuurliefhebbers en watersporters in het verkeerde keelgat. Milieudefensie liet weten het absoluut niet eens te zijn met die constatering: "Dat er behoefte is aan extra woningbouw is duidelijk en bouwen vinden we dan ook prima. Op het vasteland van de Flevopolder is daar vooral ten zuidoosten van Almere nog volop ruimte voor."

 

Manja Verhorst-Van Leeuwen, van de stichting De Kwade Zwaan, brengt het verzet nu echt op gang. Nadat ze deze winter in tweeënhalve dag ruim duizend handtekeningen ophaalde naast een koek en zopie tent, vatte ze het plan op om de verzetsactie te verplaatsen naar internet. Eind vorige week had ze op die manier al ruim 3300 handtekeningen extra verzameld.

 

Als u het eens bent met de kritiek op de plannen, kunt u een petitie tekenen vanuit uw luie stoel. De stichting streeft naar een totaal van 45.000 handtekeningen. Daarmee wil De Kwade Zwaan de bouwplannen op de agenda van de tweede kamer krijgen. U vindt de petitie via onderstaande link.

Last modified: 17 februari 2009
Sluiten