Nieuws

Klassieke Botenbeurs drukker dan ooit

"Het was drukker dan ooit," meldt organisator Thedo Fruithof tevreden over de Klassieke Schepenbeurs, "we hebben ruim 5100 bezoekers gehad in drie dagen."

14:31

“Het was drukker dan ooit,” meldt organisator Thedo Fruithof tevreden over de Klassieke Schepenbeurs, “we hebben ruim 5100 bezoekers gehad in drie dagen.”


De tiende editie van de Klassieke Schepenbeurs werd afgelopen weekend -en vrijdag- in Enkhuizen gehouden. Op de Gependam, vlakbij het station, was de grote beurstent opgetrokken. Aan aanpalende steigers en de dam lagen tientallen schepen afgemeerd.


Aan de dam lagen tientallen schepen. Op de achtergrond de beurstent. Foto Laurens van Zijp
“We zijn heel blij met deze locatie,” aldus Fruithof, “en hopen hier te kunnen blijven. De gemeente is daar positief over, maar het stuk grond is eigendom van een projectontwikkelaar, dus zekerheid hebben we niet.” De Botenbeurs heeft in de tien jaar van zijn bestaan diverse locaties gehad: Spakenburg, Lelystad en Medemblik.
“De tijd van het jaar is perfect,” vervolgt Fruithof, “iedereen is binnen met z’n boot.” Daarmee doelt hij op de doelgroep, de zeilers van de bruine vloot.  “Er was veel belangstelling van gerichte bezoekers. De standhouders hebben een goede beurs gehad. Daar gaat het om.” 


De Klassieke Schepenbeurs richt zich op het segment bruine vloot en klassieke schepen. De gemoedelijkheid van de tentoonstelling wordt door iedereen geroemd. Het is de enige beurs waar je het kruidige aroma van gerookte paling, hout en teer kunt opsnuiven.


 


  

Last modified: 4 september 2007
Sluiten