Nieuws

Karsenbarg en Heemskerk winnaars Ronde om Texel 2002

Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk hebben de Ronde om Texel gewonnen. De Tornadozeilers wonnen niet alleen de eerste prijs op line honours, maar konden zich een uur later ook overall winnaar van de 25e Ronde noemen. Rogier Duijndam en Corine Zuijdwegt zijn zeer verrassend tweede geworden. Met hun Hobie 16 bleven zij Gunnar Larsen en Gerhard van Geest in hun Formule 18 net voor. De winnaars van de Texel Dutch Open, Darren Bundock en Luca Remagnino, eindigden op de zevende plaats.

17:29

Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk hebben de Ronde om Texel gewonnen. De Tornadozeilers wonnen niet alleen de eerste prijs op line honours, maar konden zich een uur later ook overall winnaar van de 25e Ronde noemen. Rogier Duijndam en Corine Zuijdwegt zijn zeer verrassend tweede gewonnen. Met hun Hobie 16 bleven zij Gunnar Larsen en Gerhard van Geest in hun Formule 18 net voor. De winnaars van de Texel Dutch Open, Darren Bundock en Luca Remagnino, eindigden op de zevende plaats.

Het was een moeilijke wedstrijd. Met een zuidwestenwind van 5 tot 6 bft. moesten de catamaranzeilers er behoorlijk aan trekken. Zoals altijd was de start een enorm spektakel. Ongeveer 580 boten probeerden tegelijkertijd een plaatsje bij de startlijn te vinden. Herbert Derksen en Mitch Booth waren als een van de eersten weg bij het startschot. Wonderlijk genoeg waren er dit jaar geen zeilers te vroeg over de startlijn.

Tussen de vuurtoren en de VC-boei aan de noordoostkant van het eiland kreeg de wedstrijd iets van een slagveld. Veel zeilers sloegen om en slaagden er niet meer in hun catamarans rechtop te krijgen. De reddingsboten voeren af en aan. Ook met het team Derksen/Booth ging het mis. De cat sloeg over de kop en fokkenist Booth werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis afgevoerd. Voor hen was de wedstrijd over.

In het Marsdiep kregen de deelnemende teams het weer voor hun kiezen. Vlagen van 6 tot 7 bft. en hoge golfslag teisterden de zeilers. Ook hier sloegen enkele catamarans weer om. Het kostte de zeilers veel moeite hun boot weer rechtovereind te krijgen. De vermoeidheid sloeg toe. Ondanks dat slaagden ongeveer driehondervijftig catamarans erin om over de finish te komen.

Last modified: 21 juni 2006