Nieuws

Kampioenschappen olympische klassen gebundeld

Van 19 tot en met 22 september worden vanuit het Regatta Center in Medemblik de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) in de olympische en paralympische klassen gehouden. Volgens de bond is het voor het eerst dat de kampioenschappen voor deze klassen worden gebundeld. Het KNWV verwacht hiermee de Nederlandse wedstrijdzeilsport nadrukkelijker onder de aandacht te kunnen brengen.

08:55

Dit jaar staat de inschrijving open voor zowel Nederlandse als buitenlandse zeilers in het bezit van een geldige meetbrief. De bond heeft de wedstrijden aangemerkt als zogenaamd selectie-evenement voor de Olympische Spelen in 2004 in Athene. Bovendien is het een belangrijke serie voor zeilers om zich te kwalificeren voor de kernploeg en KNWV trainingsgroepen.
In het verleden is al eerder geprobeerd de Nederlandse titelstrijd in olympische klassen te bundelen. De Spa Regatta was daartoe ooit ‘ONKOK’ evenement. Nieuw is nu dat ook de paralympische klassen erbij betrokken zijn.
In de komende jaren moet het kampioenschap uitgroeien tot één van de toonaangevende zeilevenementen in Nederland.
Deelnemende olympische klassen zijn: Europe, Finn, Laser, Mistral, Star, Tornado, Yngling , 470 mannen en 470 vrouwen en 49’er. De paralympische klassen zijn de Sonar en de 2.4.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten